poniedziałek, 8 czerwca 2015

Lody truskawkowe

Lody truskawkowe


Po pierwszej porcji upałów nabrałam jeszcze większej ochoty na stworzenie deseru dla ochłody. Pierwszy w tym roku popełniłam tu. I tak tym razem, posiłkując się nabytymi truskawkami, stworzyłam lody w kolorze jasnego różu - truskawkowe oczywiście. Znów będę upierać się przy tym, że ich zrobienie jest bardzo proste, a wymaga jedynie odwiedzania co jakiś czas lodówki i mieszania powstałego musu.

 

Składniki:

  • 300 ml pasteryzowanej śmietanki 30 %
  • 0,5 opakowania serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru
  • ok. 150 g truskawek

Lody truskawkowe

Przygotowanie:


  1. Blendujemy śmietankę, gdy zacznie gęstnieć dodajemy cukier puder i mascarpone. Masę przekładamy do innego naczynia.
  2. Rozdrabniamy truskawki i łączymy je z ubitą śmietanka i mascarpone.Gotowe. Sprawdźcie, czy są dla Was wystarczające słodkie.
  3. Teraz tylko mrozimy przez 5-6 godzin (mieszając co jakiś czas).
 Podajcie, tak jak lubicie - ze świeżymi owocami, bakaliami, czekoladą.

Lody truskawkowe

Lody truskawkowe

Lody truskawkowe

Podobne:


PS. Dziękuję za odwiedziny i komentarze
Prześlij komentarz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...